• Waardevolle
  nieuwe
  contactpersonen

 • Boeiend
  en
  inspirerend

 • Verbreed je blik op organisaties
  én op jezelf!

 • Een heel interessante ervaring!

Rechtbank Overijssel

Rechtbank Overijssel

“Oplichter voor anderhalf jaar de cel in” kopt de krant. De rechtbank in Zwolle legt een oplichter 18 maanden celstraf op en oordeelt dat hij ook 362.000 euro aan schadevergoeding moet betalen. Hoe komt de rechter tot die straf? Wat gebeurt er achter de schermen? Wat voor werk doen de medewerkers van de rechtbank Overijssel? Grijp je kans en kom een keer kijken.

Deskundig, zelfbewust en eigentijds

Je bent van harte welkom om bij onze organisatie een dag(deel) mee te lopen. Dan kun je met eigen ogen zien hoe het reilt en zeilt bij de rechtbank. Echt kennismaken doen we dan, hier stellen we ons alvast graag kort aan je voor.

De rechtbank Overijssel staat voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak. Deskundig, zelfbewust en eigentijds. Het werkgebied van de rechtbank is de hele provincie Overijssel. Er zijn vestigingen in Almelo, Enschede en Zwolle. Bij onze organisatie werken zo’n 550 medewerkers.

Open, betrokken en actief

Elke dag zetten zij hun beste beentje voor. Met open vizier naar de samenleving en naar elkaar, onderling betrokken en gericht op samenwerking en op de menselijke maat. Aan de slag met een mentaliteit van aanpakken en doorpakken. Er werken natuurlijk rechters, maar ook gerechtsjuristen, administratief medewerkers, bodes, beveiligers en mensen bij de facilitaire dienst, financiën of personeelszaken.

De rechtbank Overijssel is een rechtbank in ontwikkeling. We zetten stappen op het gebied van digitalisering, om de rechtspraak toegankelijker, sneller en eenvoudiger te maken. Het belang van de rechtzoekende staat hierbij voorop: spreken op tijd recht en leveren maatwerk waar dat kan. En uiteraard zorgen we ervoor dat partijen onze processen en uitspraken kunnen volgen en begrijpen.

Welke functies komen in aanmerking?

Download hier de functielijst met de functies die in aanmerking komen voor Jouw uitwisseling. Bij veel animo voor een bepaalde functie kan een groepsbijeenkomst worden georganiseerd. Data hiervoor zullen in overleg worden gepland. Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij Pauline Kroes via jouwuitwisseling.rb-ove@rechtspraak.nl of bel naar 06-12741521.

Interesse in een uitwisseling met ons?

Vul het formulier in en geef een korte motivatie waarom je graag bij ons een dag (deel) wilt meelopen. Na het versturen komen deze gegevens bij de coördinator van Jouw Uitwisseling binnen. Uiterlijk in week 26 krijg je een reactie op je aanmelding. Mocht je dan nog geen reactie hebben ontvangen dan kun je contact opnemen via bovenstaand mailadres.