_MG_9886.jpg medischanalistcytologie9.jpeg Samenwerken WGS - JouwUitwisseling.jpg week vd uitwisseling_Toos klein.jpg week vd uitwisseling_thea met isalamedewerker Wilma Hollak.jpg SDC11545.JPG serviceassistent5.jpeg Afbeelding14.jpg

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland. Dat houdt in dat de IND alle aanvragen beoordeelt van vreemdelingen die langere tijd in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden.

De IND voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat we goed luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die we nemen, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.
IND-medewerkers begrijpen dat hun beslissingen een grote impact hebben op het persoonlijk leven van mensen. Vraag een willekeurige IND’er naar zijn drijfveer om bij de IND te werken en je hoort dat ons werk ertoe doet.

De IND is op diverse locaties in het land gevestigd. Op de locatie Zwolle zijn verschillende onderdelen van de IND gevestigd zijn: Asiel en Bescherming, Regulier Verblijf en Nederlanderschap, Juridische Zaken, Bedrijfsvoering en Dienstverlening.

Voor meer informatie over onze organisatie ga je naar www.ind.nl

Welke functies komen in aanmerking?

Download hier de lijst met de functies die in aanmerking komen voor Jouw uitwisseling. Heb je nog vragen? Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interesse in een uitwisseling met ons?

Wij ontvangen je graag voor een uitwisseling. Omdat wij werken met vertrouwelijke informatie en integriteit één van onze kernwaarden is, kan het zijn dat we jou vragen om van te voren een geheimhoudingsverklaring te tekenen. Ook moet je je kunnen legitimeren.

Vul het formulier hiernaast in en geef een korte motivatie waarom je graag bij ons een dag(deel) wilt meelopen. Na het ontvangen van jouw aanmelding krijg je een bevestigingsmail van de organisatie van Jouw Uitwisseling. De uitnodiging voor de uitwisseling bij de IND is afhankelijk van de datum van uitwisseling die in de functielijst staat.