Afbeelding14.jpg SDC11545.JPG serviceassistent5.jpeg week vd uitwisseling_thea met isalamedewerker Wilma Hollak.jpg week vd uitwisseling_Toos klein.jpg medischanalistcytologie9.jpeg _MG_9886.jpg Samenwerken WGS - JouwUitwisseling.jpg

Penitentiaire Inrichting Zwolle

‘Waar vrijheid ophoudt en weer kan beginnen’ Binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle werken we aan de tenuitvoerlegging van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen. We bieden de aan onze zorg toevertrouwde personen de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Wie zijn wij?

PI Zwolle opent graag de poort voor jou! Je kunt dan, door een (dag)deel mee te lopen, zelf ervaren hoe het er aan toe gaat achter de muren van onze inrichting.
De PI Zwolle bestaat uit twee locaties, zuid 1 en zuid 2, en biedt plaats aan 350 gedetineerden. We kennen verschillende regimes, voor zowel mannen als vrouwen: een huis van bewaring, gevangenis (voor lang- en kortgestraften), ISD-afdeling (inrichting voor stelselmatige daders) en Extra Zorgvoorziening (EZV). Daarnaast een penitentiair psychiatrisch centrum (PPC) voor mannen en vrouwen. Verder heeft PI Zwolle nog een bijzonder regime, de GHB-afdeling.

PI Zwolle heeft momenteel een personeelsformatie van 426,4 fte. Naast de personeelsleden binnen de reguliere regimes en ondersteunende diensten, bieden we een ruime staf aan ten behoeve van de zorg en behandeling van patiënten binnen het PPC. Hierbij is ook samenwerking gezocht met het NIFP voor wat betreft de inhuur van psychiaters.

Innovatieve organisatie

PI Zwolle heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij innovatief is en kijkt naar de toekomst van het gevangeniswezen. Voorbeelden hiervan zijn:
• Introductie GHB-afdeling. PI Zwolle heeft één van de twee GHB-afdelingen in Nederland. We verzorgen de opvang van gedetineerden met een GHB-verslaving.
• Invoering telehoren, een samenwerkingsproject met de rechtbank Overijssel.
• Streven naar een vitale organisatie door de inzet van diverse gezondheidsprojecten.
• Certificering van het Penitentiair Psychiatrisch Centrum.

Welke functies komen in aanmerking?

Download hier de functielijst met de functies die in aanmerking komen voor Jouw Uitwisseling. Bij veel animo voor een bepaalde functie kan een groepsbijeenkomst worden georganiseerd. Data hiervoor zullen in overleg worden gepland. Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij Jos Groen (kwaliteitsmedewerker) via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (s.v.p. in het onderwerp "jouw uitwisseling" vermelden), of bel naar 06 43358 206.

Interesse in een uitwisseling met ons?

Vul het formulier hiernaast in en geef een korte motivatie waarom je graag bij ons een dag (deel) wilt meelopen. Na het versturen komen deze gegevens bij de coördinator van Jouw Uitwisseling binnen. Uiterlijk in week 28 krijg je een reactie op je aanmelding. Mocht je dan nog geen reactie hebben ontvangen dan kun je contact opnemen via bovenstaand mailadres.